Online trainingprogramma’s
Heb je een specifiek onderwerp waar jij of je medewerker in de eigen tijd mee aan de slag wilt? Hier vind je diverse trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkelingen. Ze zijn te volgen via een tablet, mobiele telefoon of desktop. Werk in je eigen tempo wanneer dit het beste past. De trainingen zijn ontwikkeld in samenwerking met experts en ervaringsdeskundigen en zijn daarnaast gebaseerd op bewezen behandelmethodes.
Het is ook mogelijk om dit op organisatieniveau aan te bieden en medewerkers zelf hun trainingsprogramma’s te laten kiezen. Neem contact met ons op om deze mogelijkheden te bespreken.
Wij beschikken over de volgende trainingsprogramma’s:
Acceptatie
Als je iets vervelends hebt meegemaakt, is het soms lastig om dit een plekje te geven en dit te accepteren. In het programma ‘Acceptatie’ ga je aan de slag met het accepteren van gevoelens, situaties en het accepteren van jezelf. Je leert om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar juist actief een keuze te maken in wat je gaat doen met negatieve dingen in het leven.
Alcohol onder controle
Als je iets wilt doen aan jouw overmatige alcoholgebruik, en het lukt je niet om hier zonder hulp mee te stoppen, kan dit programma je hierbij helpen.
Angst voor de tandarts
Tandartsangst wordt gezien als een reactie op een nare ervaring in het verleden. Doordat je iets naars of angstigs hebt meegemaakt tijdens een eerdere behandeling, heb je deze angst gekoppeld aan het tandartsbezoek zelf. Hierdoor verwacht je dat er hetzelfde gebeurt bij een volgend tandartsbezoek en ontstaat er vanzelf angst. De angst kan weer minder worden door jezelf bloot te stellen aan situaties bij de tandarts waarbij je gaat merken dat het nare waar je bang voor bent, niet gebeurt. Dit heet exposure. Op deze manier koppel je de tandarts aan iets neutraals of rustigs.
Autisme in partnerrelaties
Heeft jouw partner de diagnose autisme en vinden jullie het lastig om hier in jullie relatie zo goed mogelijk mee om te gaan? In dit programma krijg je meer informatie over autisme en leer je er in jullie situatie beter mee om te gaan.
Balans
Vind je het lastig om balans te creëren tussen bijvoorbeeld je werk en je privé? Heb je last van stressklachten en zou je wat meer in balans willen zijn? In dit programma ga je hiermee aan de slag.
Bewegen
In dit programma motiveren we je om meer te gaan bewegen, te gaan sporten en minder stil te zitten. Je kunt verschillende redenen hebben om meer te willen bewegen. Bijvoorbeeld omdat je je vaak futloos voelt en graag wat energieker wilt zijn, of omdat je last hebt van overgewicht en daarom meer wilt bewegen om af te vallen. In dit programma ga je hiermee aan de slag.
Bewegen bij lichamelijke klachten
Je kunt verschillende redenen hebben om meer te willen bewegen. Bijvoorbeeld omdat je je vaak futloos voelt en graag wat energieker wilt zijn, of omdat je last hebt van overgewicht en daarom meer wilt bewegen om af te vallen. In dit programma ga je hiermee aan de slag.
Communiceren
In dit programma ga je aan de slag met communiceren en word je bewust van wat jouw manier van communiceren is. We zoomen in op de zender, de boodschap en de ontvanger. Daarnaast ga je ook in de praktijk aan de slag. Je leert bijvoorbeeld hoe je grenzen aangeeft en nee kunt zeggen, hoe je hulp vraagt of aanneemt en hoe je het beste handelt in het geval van ruzie.
Druk en afgeleid
Heb je vaak last van een onrustig lichaam of een vol hoofd en merk je dat je snel afgeleid wordt? In dit programma ga je aan de slag met jouw klachten en leer je hoe je beter kunt structureren en plannen in het dagelijks leven.
Eenzaamheid
Voel je je weleens eenzaam en somber en wil je hier iets aan doen? In dit programma ga je aan de slag met het doorbreken van jouw gevoelens van eenzaamheid.
Emotie eten
Emotie eten is vaak een vorm van vermijding om nare gevoelens te verdoven. Worstel jij met eetbuien en wil je hier iets aan doen? In dit programma ga je hiermee aan de slag en leer je ‘mindful’ te eten.
Geluk
Voel je je somber en heb je weinig plezier in het leven? Of ben je juist al wel tevreden, maar wil je nog meer uit je leven halen? In dit programma ga je aan de slag om gelukkiger te worden.
Kanker na de behandeling
De ziekte kanker zet je leven op z’n kop. Niet gek dat je hier je weg niet altijd in weet te vinden. Dit programma is ontwikkeld voor jou, gericht op de fase na de behandeling. In deze fase komt er vaak meer ruimte voor verwerking. Je krijgt adviezen over hoe je hiermee om kunt gaan en je gaat kijken naar welke dingen de komende tijd belangrijk zijn voor jou om je op te richten.
Kanker na de diagnose
De ziekte kanker zet je leven op z’n kop. Niet gek dat je hier je weg niet altijd in weet te vinden en je veel vragen hebt. Dit programma is ontwikkeld voor jou, gericht op de fase vlak na de diagnose. Je krijgt informatie over kanker en de behandeling ervan, en daarnaast geven we je tips en adviezen over het betrekken van je omgeving en het opzoeken van lotgenoten.
Kanker tijdens de behandeling
De ziekte kanker zet je leven op z’n kop. Niet gek dat je hier je weg niet altijd in weet te vinden en je veel vragen hebt. Dit programma is ontwikkeld voor jou, gericht op de fase tijdens de behandeling. Je krijgt informatie over veelvoorkomende klachten en gevoelens, zoals angst en vermoeidheid. Verder kijken we naar jouw dagindeling en hoe jij hier grenzen in kunt aangeven.
Kennis van gezondheid
Wil je op een breed vlak basisinformatie hebben over gezondheid en leren hoe je goed voor jezelf kunt zorgen? Dan is dit programma iets voor jou.
Leefstijl
De manier waarop jij je leven inricht, heeft meer invloed op je stresslevel, je energie en je humeur dan je misschien zou denken. Als je lekker in je vel zit en goed voor jezelf zorgt, kun je meer dingen aan. In dit programma komen verschillende onderwerpen aan bod die allemaal jouw leefstijl kunnen verbeteren, zoals mediagebruik, ontspanning, beweging, slaap en voeding.
Lekker slapen
Slaap je slecht en wil je leren wat jij kunt doen om weer lekker te slapen? In dit programma ga je aan de slag en leer je wat jij kunt doen om je slaapprobleem aan te pakken.
Mantelzorg
Mantelzorg overkomt je gewoon: er is iemand van wie je van houdt die zorg nodig heeft, dus die ga je helpen. Het programma biedt verschillende sessies die passen bij verschillende fases in het zorgen. Dus of je nu net begint als mantelzorger of juist al ontzettend lang mantelzorger bent, in dit programma vind je verschillende onderwerpen waarmee je aan de slag kan.
Sociale omgeving
Voel je je eenzaam, vind je het lastig om te communiceren of leef je bijvoorbeeld in twee culturen? In dit programma ga je aan je relaties werken.
Mindfulness
Mindfulness betekent aandachttraining, ook wel verwoord als ‘in het hier-en-nu leven’. Daarnaast heeft mindfulness betrekking op het accepteren van dat wat er is en het opmerkzaam zijn zonder te oordelen. Mindfulness is voor iedereen geschikt. Het programma is ook beschikbaar in het Engels, Pools en Turks en in een jongerenversie.
Omgaan met emoties
Vind je het lastig om emoties te uiten, te herkennen of te verwerken? In dit programma leer je beter om te gaan met emoties.
Omgaan met geld
Vind je het lastig om grip te hebben op je financiën en wil je graag leren hoe je het beste om kunt gaan met geld? In dit programma ga je hiermee aan de slag.
Ontspanning
Wil je leren hoe je meer kunt ontspannen? In dit programma ga je aan de slag met verschillende ontspanningsoefeningen.
Opkomen voor jezelf
Vind je het moeilijk om assertief te zijn en voor jezelf op te komen? Dit programma helpt je om assertiever gedrag te tonen.
Oplossingsgericht opvoeden
Dit programma is een cursus voor ouders, maar waarin veel opdrachten staan die de ouders met het gehele gezin of het kind in kwestie moeten doen. Veelal gebeurt dit op een positieve en speelse manier waardoor het leuk is om te doen in plaats van een heftig therapeutisch proces.
Overgang
De overgang is een periode waarin het lichaam op zoek gaat naar een nieuwe hormonale balans. Dit programma bevat informatie over wat de overgang is en welke klachten je kan ervaren, zodat je beter begrijpt hoe de klachten ontstaan. Vervolgens krijg je meer informatie over hoe je het beste kan omgaan met de overgangsklachten.
Overspanning en burn-out
Dit programma geeft uitleg over en tips bij overspanning en burn-out. In drie fases ga je werken aan je herstel.
Pesten en agressie op de werkvloer
Voel jij je niet prettig of onveilig op je werk, of heb je vervelende dingen meegemaakt op de werkvloer? Met dit programma zoeken we naar een weg om hier weer uit te komen. Eén op de vijf werkenden gaat dagelijks met lood in de schoenen naar het werk. Het kan zijn dat je wordt gepest, slachtoffer bent van seksuele intimidatie, conflicten hebt of te maken hebt met agressie. Hierdoor kun je gestrest, angstig, hopeloos, boos, eenzaam of zelfs depressief raken. Het kan soms aanvoelen alsof er geen uitweg is in deze situatie, maar ook al geloof je het op dit moment misschien niet, er is altijd een weg om er weer uit te komen!
Piekeren
Piekeren is het veel, lang en vaak zorgelijk nadenken over een probleem of iets vervelends, zonder dat je tot een oplossing komt. In dit programma ga je uitzoeken waarom je piekert. Je krijgt verschillende manieren aangereikt om je piekergedachten te voorkomen of te stoppen.
Planning en structuur
Vind je het lastig om overzicht te houden? Heb je het bijvoorbeeld erg druk of merk je dat je je niet goed kunt concentreren? Misschien ervaar je veel spanning en is het moeilijk om orde aan te brengen en overzicht te krijgen van jouw dag. Wanneer je geen overzicht krijgt, lijken alle dingen die binnenkomen vaak op een enorme berg waar je tegenop kunt gaan zien: je ziet ‘door de bomen het bos niet meer’ en loopt daardoor vast. In dit programma ga je aan de slag om orde te scheppen in de chaos.
Rouw
Bij het verliezen van een naaste staat je leven op zijn kop. Dit kan zich uiten in problemen op een of meerdere gebieden in je leven. In dit programma wordt uitleg gegeven over rouw, krijg je schrijfopdrachten en praktische tips.
Slaap en shifts
Het programma Slaap & Shifts is gemaakt voor mensen die op onregelmatige tijden werken en daardoor last hebben van slaapproblemen. In het programma krijg je informatie, praktische tips en ga je zelf onderzoeken onderzoeken welke dingen jij kunt veranderen zodat je beter slaapt en je je daardoor ook beter voelt.
Seks en/of pornoverslaving
Veel mensen met een seks- of pornoverslaving schamen zich voor dit gedrag en voelen zich een sukkel of een zwakkeling. Deze gevoelens zijn niet bevorderlijk voor jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen. Vaak gaan mensen porno kijken als ze zich niet goed voelen, bijvoorbeeld als ze moe of gestrest zijn of als ze ergens enorm tegenop zien. In dat geval wordt seks of porno ingezet om even een goed gevoel te krijgen. Dat lukt vaak ook wel even, maar porno kijken is geen echte oplossing voor dat akelige gevoel. Het dwangmatig kijken naar porno heeft niets te maken met fijne of verbindende seks; het is vaak een eenzame manier om andere dingen niet te voelen.
Slechte gewoontes
In dit programma wordt in verschillende stappen gewerkt aan het verminderen van je slechte gewoontes. Je gaat aan slag met je motivatie en het omgaan met stress.
Sociale angst
Sociale angst kan veel impact hebben op je leven, je bent bang dat anderen negatief of slecht over jou denken. Dit herken je misschien wel. Mensen met sociale angst zijn veel bezig met nadenken over hoe zij zich gedragen, het kan daardoor ontzettend veel energie kosten om ergens heen te gaan. Ontzettend vervelend dus. In dit programma ga je hiermee aan de slag.
Somberheid
Somberheid herken je aan een somber, verdrietig of moedeloos gevoel, het verlies van plezier in activiteiten, verminderde concentratie, verlies van energie, moeite met slapen en lusteloosheid. Wanneer jouw somberheid erg lang aanhoudt of een groot effect op jouw leven heeft, waardoor je bijvoorbeeld niet meer goed kunt functioneren op je werk, thuis of bij vrienden, is het verstandig om actief met jouw somberheidsklachten aan de slag te gaan. In dit programma leer je meer over somberheid, het belang van structuur en ga je aan de slag met het uitdagen van jouw gedachten.
Stressles
StressLes is een laagdrempelig programma en is bedoeld voor iedereen die af en toe of vaker last heeft van stress. Je krijgt uitleg over stress en praktische tips om stress (weer) de baas te worden.
Veerkracht
Veerkracht gaat over het vermogen dat je hebt om te herstellen als je te maken hebt gehad met een stressvolle of verdrietige gebeurtenis. In dit programma leer je meer over wat veerkracht is en ga je aan de slag met het vergroten van jouw veerkracht.
Zelfbeeld
In dit programma leer je meer over jouw zelfbeeld en hoe je dit beeld over jezelf kunt beïnvloeden.
INTERVENTIE AANVRAGEN